Sony/ PlayStation 5 del në shitje më 12 nëntor

Sony/ PlayStation 5 del në shitje më 12 nëntor


Prodhuesi  i video lojërave në shtëpi PlayStation 5 është vendosur të dalë më 12 nëntor, ka njoftuar Sony,

Së pari do të jetë në dispozicion në SHBA, Kanada, Meksikë, Australi, Zelandë të Re, Japoni dhe Korenë e Jugut. Shitjet në Britani të Madhe dhe vende të tjera do të fillojnë më 19 nëntor.

Edicioni dixhital PS5, i cili nuk ka një disk, do të kushtojë 399,99 dollarë ndërsa versioni “i rregullt” me një disk Blu-ray Ultra HD do të jetë në dispozicion për 499,99 dollarë.

Paraporositë kanë filluar tek shitësit e zgjedhur me pakicë.

Prodhuesi i parë i Sony-t u lançua si PlayStation në Japoni në dhjetor 1994 dhe që atëherë ka shitur miliona njësi në të gjithë botën. Konkurrentët e tij kryesorë janë Xbox, WII dhe Nintendo. AA

Top Channel