Situata e përmbytjeve/ Rama: Kalim me sukses i një testi sfidues, me ndërtimin e Skavicës mbyllet frika nga shkarkimi i hidrocentraleve


Kryeministri Edi Rama së bashku me ministrin e Mbrojtjes dhe atë të Bujqësisë ka dalë në një konferencë për shtyp për të folur mbi problematikat e fundit në vend.

Lidhur me situatën e reshjeve të shumta dhe përmbytjet për disa ditë Rama tha se ky ishte një kalim me sukses i një testi sfidues.

Kemi qenë të shqetësuar duke ndjekur parashikimet e motit, të Igjeum. Ministria e Bujqësisë sigurisht ka rolin e vetë, dhe prandaj ministrja është këtu me mua.

Bazuar në sasinë e reshjeve me të cilat ne jemi përballur këtë herë dhe bazuar në shifra krahasimore të sasive të reshjeve kritike në të shkuarën ne këtu sjellim pasqyrën e një situatë që lidhet me një punë të përditshme e përvitshme për këtë ditë që lidhet me investimet ne sektorin e kullimit, me reformën që ende vazhdon por që e ka dhënë rezultatin e parë të gjithë strukturës dhe varësisë së emergjencave civile si dhe ngritjen në një nivel të tjetër të funksionimit të shtetit.

Situata ka qenë kritike nga Shkodra në Vjosë dhe përballimi ka qenë për të marrë frymë të lehtësuar si dhe për të nxjerrë mësime për të parë se ç’mund të bëjmë më mirë.

Është e pakrahasueshme situata e përmbytjeve në të të shkuarën dhe sot, nuk krahasohen shifrat dhe faktet dhe kjo lidhet me punën tonë, se çfarë vjen nga lart nuk e kemi në dorë por se sa arrijmë ne poshtë ta lehtësojmë e kemi në dorë.

Çështja e kaskadës së Drinit lidhet me mungesën e Skavicës që do jetë realitet mandatin tjetër, do mbyllë frikën nga shkarkimi i hidrocentarleve.Por deri atëherë sfidën e menaxhimit e vazhdojmë”, tha Rama.

Tabelë e prezantuar në konferencë

Top Channel


Source link
Leave your comment
Comment
Name
Email