Rivina, rivali i Tesla Cybertruck bën një rrotullim 360 shkallësh në vend

Rivina, rivali i Tesla Cybertruck bën një rrotullim 360 shkallësh në vend

[ad_1]

Rivian, prodhuesi i kamionëve elektrikë që ka prodhuar R1T dhe R1S SUV, do t’ju pëlqejë jashtëzakonisht shumë, sepse ka disa veçori shumë interesante që e bëjnë këtë makinë elektrike unike në këtë aspekt.

Kompania të mërkurën postoi një video të kamionit R1T që bënte kthesa 360 gradë në vend
Zëdhënësi i Rivianit Amy Mast shpjegoi se si funksionon kjo:

“Katër motorët e automjetit kontrollojnë në mënyrë të pavarur çiftet rrotulluese në secilën rrotë, duke lejuar që çift rrotullues të rrotullohet në drejtime të kundërta në secilën anë të automjetit”, tha Mast.
Quad Motor Tank Turn, siç e quan kjo kompani, do të jetë në dispozicion si në R1T ashtu edhe në R1S.

Kompania pret që kamioni i saj dhe SUV të dalin në shitje në fund të vitit 2020, duke filluar nga 62.000 euro, përkatësisht 65.000 euro.
Rivali më i afërt i Rivian R1T, Tesla Cybertruck, pritet të hyjë në prodhim në fund të vitit 2021. Rivian besohet se do të mposhtë Audi, Mercedes-Benz-in dhe BMW.

Treshja gjermane nuk ndërton kamionë elektrikë, por ato janë të gjitha në faza të ndryshme zhvillimi dhe prodhimi të SUV-it të tyre elektrike për tregun amerikan.

Top Channel


[ad_2]
Source link