Restaurohet kisha e Pllanës/ Objekti i kultit, ndër më të vjetrit në Shqipëri


Kisha “Shen Barberes”, një prej kishave më të vjetra në Shqipëri është shpallur prej shumë vitesh monument kulture.

Don Nik Ukgjini është iniciator për restaurimin e kësaj kishe mjaft të vjetër. Ai tregon se në veri të vendit janë të shumta objektet fetare që kanë nevojë për restaurim në mënyrë që të mos harrohet edhe historia edhe vlera që kanë.

Banorët e fshatit pranë e vlerësojnë punën e bërë , ndërsa shpresojnë që tashmë të ketë më shumë vizitorë.

Me këtë rast është ngritur dhe një obelisk, vepër e skulptorit Sadik Spahia, kushtuar shkollës shqipe të Pllanës, hapur nga etërit e kishës katolike në vitin 163

 

Top Channel


Source link
Leave your comment
Comment
Name
Email