Lumi Kir “po merr hak”/ I devijoi shtrati nga inertet, rrezikon shembjen e shtëpive


Ndryshimi i shtratit të lumit Kir që ndan qytetin e Shkodrës me fshatin Bardhaj, po gërryen dhjetëra hektarë tokë dhe tashme rrezikon banesat dhe rrugën kryesore të fshatit.

Gjatë dimrit, kur shtohen prurjet, situata përkeqësohet dhe uji është afruar deri pak metër larg shtëpive.

Shtrati i lumit Kir ka devijuar vitet e fundit, për shkak të firmave të ndryshme, një pjese e të cilave e shfrytëzojnë për inerte ndërsa të tjera hedhin mbeturina në të duke bërë që rrjedha ti drejtohet fshatit me mijëra banorë.

Top Channel


Source link
Leave your comment
Comment
Name
Email