Krishtlindjet e serbo-malazezëve/ Ceremonia sot në fshatin Vrakë të Malësisë së Madhe


Besimtarët ortodokse të pakicave Serbo- Malazeze në Shkodër festojnë këtë të enjte të 7 janarit, Krishtlindjen sipas kalendarit Julian.  

Mesha e shenjtë, e cila u drejtua nga një prift i ardhur nga Mali i Zi dhe nga nga përfaqësuesi i kishës Ortodokse Shqiptare, Ivan Popaj u mbajt në gjuhen malazeze, në kishën e “Shen Trinise” në Vrakë të Malesise se Madhe.

Kryetari i shoqatës se pakicave, ‘Rozafa – Moraça’,  Pavlo Janko, kërkon që gjuha serbomalazeze të jetë pjese e kurrikulave mësimorë në Shqipëri  dhe të drejtën e  përfaqësimit në politikë.

Top Channel


Source link
Leave your comment
Comment
Name
Email