Kalaja shumë pak e njohur/ Sonte në ciklin “Gjurmë Shqiptare” të gazetarit Marin Mema


Një vendbanim i fshehur, pak i njohur dhe asnjëherë i identifikuar plotësisht. Shumë arkeologe kane dhenë mendimet e tyre, por askush nuk i ka shkuar deri ne fund…

Vend ngritja i përngjan legjendave te lashta. Gurët e mëdhenj dëshmojnë rëndësinë e dikurshme. Këtu nuk mundet te jete ngritur një vendbanim i zakonshëm.

Nëse do te kishim një renditje ne Shqipëri për vendet arkeologjike me enigmatike ky qe jemi drejtuar padyshim do te luftonte për një nder pozicionet kryesore. Cila është arsyeja ?

Sonte ne 20:10 ne “Gjurme Shqiptare” te gazetarit Marin Mema një rrugëtim qe zbulon një vend te jashtëzakonshëm. Çfarë qëndron pas tij dhe perse arkeologet janë tërhequr gjithmonë ?

Top Channel


Source link
Leave your comment
Comment
Name
Email