Gjysmë shekulli me lahutë në dorë/ Pjetër Matusha ndër të paktët interpretues të eposit


Pjeter Matusha sot 74 vjeç është ndër të paktët që vazhdon traditën mijëra vjeçare të përdorimit të lahutës.

Ka mësuar t’i bjerë lahutës që në moshë të vogël, duke qenë se ishte dhe traditë në zonën e tij.

Prej më shumë se gjysmë shekulli ai është i pandarë prej lahutës, Pjetës Matusha si një lahutar i vërtetë dhe i pasionuar dhe ka interpretuar për shumë vite me radhë eposin.

Legjendar dhe ka krijuar vargje epike historike të cilat i ka ndërthurur se bashku më shumë origjinalitet.

Pjetës Matusha është vlerësuar me çmime të shumta gjatë jetës së tij, brenda dhe jashtë vendit.

Dëshira e tij është që lahuta të mos varet në mure por të trashëgohet ndër breza.

Top Channel


Source link
Leave your comment
Comment
Name
Email