Audi e-tron Sportback është modeli i dytë elektrik nga Ingolstadt – foto

Audi e-tron Sportback është modeli i dytë elektrik nga Ingolstadt – foto

[ad_1]

Audi ka zbuluar modelin e tij të dytë elektrik me autonomi prej 466 km në panairin e veturave në Los Anxhelos.

Modeli i ri është i bazuar në e-tron elektrik ekzistues Audi, por linjat e Sportback janë dukshëm sportive. Silueta e modelit pritet të tërheqë blerësit e rinj dhe më pak konservatorë. Makina është e pajisur si standarde në rrotat e aliazhit 19 inç, por rrotat opsionale 20 dhe 22-inç janë gjithashtu të disponueshme.

Varianti kryesor është e-tron Sportback 55 quattro, i pajisur me bateri 95 kWh. Ky model ka dy motorë elektrikë me një fuqi të kombinuar prej 360 kuaj fuqi.
Përshpejtimi nga 0-100 km/orë arrihet për 6.6 sekonda, dhe shpejtësia maksimale është 200 km/orë.

Audi e-tron Sportback 55 quattro mund të udhëtojë deri në 466 km me një ngarkesë të vetme të baterisë, e matur sipas standardit WLTP. Kur shoferi aktivizon modalitetin Sport, motorët elektrikë japin 408 kuaj fuqi. Ky injeksion i energjisë është i disponueshëm vetëm në interval më të shkurtër, jo më shumë se tetë sekonda, dhe pastaj makina përshpejtohet në “njëqind” në vetëm 5.7 sekonda.

Konsumatorët që duan të shpenzojnë më pak para për Audi-in e tyre elektrik mund të zgjedhin versionin e-tron Sportback 50. Makina ka një bateri më të vogël prej 71 kWh dhe një motor elektrik më të dobët që së bashku prodhojnë 313 kuaj fuqi.
Përshpejtimi është gjithashtu pak më i ngadaltë, 0-100 km/orë në 6.8 s, me një shpejtësi maksimale 190 km/orë. Makina mund të udhëtojë deri në 347 km me bateri të plota. Të gjitha versionet e e-tron Sportback Audi kanë makinë me 4 boshte, por makina kryesisht është e drejtuar vetëm me motor me rrota të pasme, e cila ndihmon në kursimin e energjisë elektrike dhe shtrirjen e rrezes së udhëtimit.
Prodhuesi shprehet se në një mbushës të shpejtë (nga 120 kW me Sportback 50 dhe 150 kW me Sportback 55), bateritë ngarkohen deri në 80% të kapacitetit në më pak se 30 minuta.

Audi e-tron Sportback do të jetë në dispozicion qysh në nëntor, me modelin që do të vijë në Evropë në pranverën e vitit 2020. Çmimi në Gjermani fillon nga 71,350 euro.