A mund të lehtësojnë disa ushqime simptomat e pakëndshme të menopauzës?

A mund të lehtësojnë disa ushqime simptomat e pakëndshme të menopauzës?

[ad_1]

Afshet e nxehta, ndryshimet e humorit, djersitjet e natës, problemet e gjumit – për shumë gra, menopauza është një torturë e vërtetë.

Nëse jeni një grua në atë fazë të jetës, nuk keni pse të dorëzoheni dhe të pajtoheni me vuajtjet sepse diçka ende mund të bëhet.

Një dietë e ekuilibruar e pasur me vitamina është shumë e rëndësishme, këshillon doktor Irmgard Zierden, gjinekolog dhe naturopat.

Ajo thekson se disa ushqime mund të zbusin butë por në mënyrë efektive simptomat e menopauzës.

Këto janë bimë fitoestrogjenike, të cilat natyrisht përmbajnë fitoestrogjene, komponime të ngjashme me estrogjenin njerëzor që besohet se janë në gjendje të kompensojnë mungesën e tij.

Sasia e estrogjenit zvogëlohet ndërsa gratë i afrohen fundit të periudhës riprodhuese, gjë që mund të shkaktojë simptoma të pakëndshme të menopauzës.

Ushqimet e pasura me fitoestrogjene përfshijnë produkte soje, fara liri dhe kungulli, drithëra, manaferra dhe arra. Brokoli gjithashtu thuhet se lehtësojë simptomat e menopauzës, dhe hudhra gjithashtu mund të ndihmojë. Përveç asaj që hanë, gratë duhet t’i kushtojnë vëmendje edhe kohës kur hanë, thotë mjekia.

Ajo nuk këshillon të hani fruta dhe sallata të papërpunuara në mbrëmje, sepse atëherë “zorrët duhet të punojnë shumë gjatë natës”, gjë që mund të çojë në pagjumësi dhe skuqje.

Shumë gra në menopauzë janë mbipeshë edhe pse nuk hanë më shumë se më parë. Përveç që kjo është normale, gratë në menopauzë duhet të zvogëlojnë marrjen e tyre të kalorive.

Top Channel


[ad_2]
Source link